Hastane ve sağlık kuruluşları halka açık yerler olması, yoğunluk teşkil etmesi ve adli vakıaların sıklıkla rastlanması sebebiyle bu alanların güvenliğinde çok dikkatli ve hassas davranılmalıdır. Şöyle ki;
– Acil servisler genellikle çok yoğun oldukları için bir kargaşa durumu söz konusudur. Bu durumda özel güvenlik personelimizin hasta ve hasta yakınlarını koordine etmek, yardımcı olmak başlıca görevleri arasındadır.
– Acil servislerde doktorların hastaları organize etmekte güçlük çektiği durumlarda yardımcı olunması ve hasta ve hasta yakınları telkin edilmesi.
– Hastane giriş ve çıkışlarında oldukça hızlı hareket edilmesi ambulans ve araç giriş çıkışlarının seri olarak yapılması.
– Polikliniklerde, yoğun bakım ünitelerinde,servislerde ve ameliyathane gibi yerlerde sükunetin ve huzurun sağlanması.
– Özel güvenlik personelimizin kat aralarında sürekli bulunması hasta ya da hasta yakınından doğan problemlerde hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme gidilmesi.
– Hastane içerisinde özel güvenlik personelimizin şüpheli olarak gördüğü kişinin göz önünde tutulması ve uzaktan gözle takibinin yapılması.
– Özel güvenlik personelimize verdiğimiz eğitimlerle hastane içerisinde sağlıklı iletişimin sağlanması.
– Adli vakıaların muayene,tedavi ya da herhangi bir operasyon için geldiği durumlarda kolluk kuvvetleriyle birlikte organize çalışma yoluna gidilmesi.
– Yatarak ya da ayakta tedavi edilen hastaların değerli eşyalarının elektronik güvenlik sistemleri ve devriye yöntemi yardımıyla korunması.
– Bilgi işlem, server ve ana enerji merkezinin korunması ve kontrol altında tutulması.
– Hastane yönetimi ve başhekimle sürekli koordinasyon halinde olunması.
– Hastane otoparkının en verimli şekilde kullanılması ve araçların güvenliğinin sağlanması.
– Ambulansların en iyi ve hızlı şekilde hareket etmeleri için gereken tüm koşulların yerine getirilmesi.
– Kantin, çay bahçesi, restaurant gibi umumi yerlerde oluşabilecek hırsızlıklara karşı dikkatli olunması.